Nu tot 50% korting op Davitamon. Bekijk actie

Weetjes over de botten en spieren van je kind

Stephanie Kroes
Geplaatst op

7 weetjes over de botten en spieren van je kind 

Soms is het net alsof je met je ogen knippert en je kind weer is gegroeid Kleding wordt te kort, schoenen worden te klein en hij of zij krijgt steeds meer kracht in het spel. Wat gebeurt er nou met de botten en spieren van je kind? En wat is hiervoor belangrijk? Déze 7 fascinerende weetjes over de ontwikkeling van je 7-jarige wil je zeker weten!

 

Botten

Op deze leeftijd groeien kinderen snel. Hun botten worden langer, vooral in de armen en benen. Je hebt het vast al gemerkt; dit zorgt ervoor dat ze vaak uit hun kleren en schoenen groeien.

 

Spieren

De spieren van een 7-jarige ontwikkelen zich snel en worden sterker. Kinderen worden actiever in sport en spel, wat hun spierkracht en coördinatie bevordert.

 

Groei van gewrichten

De gewrichten van kinderen zijn ook volop in ontwikkeling. Ze krijgen meer bewegingsvrijheid en flexibiliteit. Dit helpt bij activiteiten zoals rennen, springen en klimmen.

 

Voeding

Voeding speelt een grote rol in de ontwikkeling van botten en de spiergroei. Calcium en vitamine D dragen bij aan een normale groei en ontwikkeling van de botten van kinderen, terwijl eiwitten bijdragen aan de spiergroei. Zorg ervoor dat je kind een gevarieerd voedingspatroon heeft, dat rijk is aan deze voedingsstoffen.

 

Dagelijks bewegen

Regelmatige lichaamsbeweging is belangrijk voor de groei van botten en spieren. Activiteiten zoals fietsen, zwemmen en touwtjespringen helpen bij het versterken van botten en spieren en ondersteunen een gezonde groei.

 

Slaap

Tijdens de slaap produceert het lichaam groeihormonen, die bijdragen aan de ontwikkeling van botten en spieren. Zorg ervoor dat je kind voldoende slaapt, meestal tussen de 9 en 11 uur per nacht.

 

Extra ondersteuning

Dat je kind door goede voeding alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt – en dat elke dag weer – is belangrijk en soms lastig. Als aanvulling op de dagelijkse voeding kun je ervoor kiezen om Davitamon Junior Kauw Multifruit te geven aan je kindje. Deze kauwvitamines bevatten een combinatie van vitamines en mineralen, waaronder vitamine D en calcium, die bijdragen aan de normale groei en ontwikkeling van botten van kinderen.

 

Vitamine D voor je kind: 6 vragen en antwoorden

Je wilt natuurlijk dat je kind gezond en sterk opgroeit. Vitamine D speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van de botten van kinderen. Maar wat weet je eigenlijk over vitamine D? Hier zijn enkele veelgestelde vragen en heldere antwoorden die laten zien waarom vitamine D zo belangrijk is voor je kind op deze leeftijd.

 

1. Wat is vitamine D?

Vitamine D draagt er toe bij om de botten en tanden van je kind sterk te houden. 

2. Waarom hebben kinderen vitamine D nodig?

Vitamine D draagt er toe bij dat het lichaam calcium goed kan opnemen, wat van belang is voor sterke botten en tanden. 

3. Tot welke leeftijd hebben kinderen extra vitamine D nodig?

Kinderen tot en met 4 jaar hebben dagelijks 10 microgram extra vitamine D nodig. Oudere kinderen hebben extra vitamine D nodig, als ze onvoldoende buitenkomen (tussen 11.00 en 15.00 uur met handen en hoofd onbedekt) of als ze een donkere of getinte huidskleur hebben.

4. Hoe krijgen kinderen vitamine D?

Door buiten te zijn, via de voeding – vitamine D zit vooral in vette vis en eieren – en via supplementen. 

5. Wat is het vitamine D advies voor je 7-jarige kind?

Kinderen van 7 jaar moeten dagelijks 10 microgram vitamine D binnenkrijgen uit de voeding. Komt je kind te weinig buiten of heeft hij of zij een getinte huidskleur dan is het advies om 10 microgram extra vitamine D via een supplement te nemen.

6. Zijn er vitamine D-supplementen voor kinderen?

Ja, Davitamon Vitamine D Smelttabletjes zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen.