Nu tot 50% korting op Davitamon. Bekijk actie

Ondersteun een goede weerstand

Stephanie Kroes
Geplaatst op

Werk aan de weerstand

Voorjaar, zomer, herfst of winter; een goede weerstand is altijd belangrijk voor je kleuter die elke dag naar school gaat. Maar vergeet jezelf natuurlijk ook niet. Als ouder houd je alle balletjes in de lucht en daardoor verlies je jezelf misschien soms een beetje uit het oog. Hoog tijd dus om te checken hoe je zowel jezelf als je kleuter fit kunt houden.

 

Alles voor jouw weerstand

Voor een goede weerstand is het belangrijk dat je voldoende slaapt en bewust de tijd neemt om te ontspannen. Hoe je het beste kunt ontspannen, is natuurlijk afhankelijk van waar jij je lekker bij voelt; van een goed boek tot een fanatieke sportsessie. Ook gezond en gevarieerd eten draagt natuurlijk bij aan een goede weerstand. Toch kan dat er in de dagelijkse hectiek nog weleens bij inschieten. In dat geval kan een supplement, zoals Davitamon Compleet Weerstand, je wat ondersteuning bieden. Dit supplement zit vol belangrijke vitamines (waaronder vitamine A, B6, B11, B12, C, en D) en belangrijke mineralen (waaronder ijzer en zink), die helpen om je immuunsysteem te ondersteunen.

 

De weerstand van je kleuter

Wat voor jou geldt, geldt natuurlijk ook voor je kleuter. Zeker omdat hij of zij zich razendsnel ontwikkelt en groeit. Gezonde voedingsstoffen zijn dan ook onmisbaar om de weerstand van je kleuter op peil te houden. Probeer daarom ervoor te zorgen dat hij of zij elke dag goed en gevarieerd eet. Wil je weten welke voedingsstoffen onmisbaar zijn voor je kleuter en in welke voedingsmiddelen deze zitten? Check dan de ‘Davitamon Junior Weerstandswijzer’.

 

Voldoende bewegen

Ook voldoende beweging is essentieel voor een goede weerstand. Dit betekent heus niet dat jij moet trainen voor de marathon en je kleuter drie verschillende sporten moet beoefenen. Wat ook al goed is, is om regelmatig samen te wandelen, te fietsen of buiten met een bal te gooien bijvoorbeeld. Laat je kleuter lekker veel buitenspelen en als hij of zij eraan toe is, is een sportclub natuurlijk een goed idee. Vanzelfsprekend geldt voor jou ook dat het een positief effect heeft op je weerstand om naast je dagelijkse beweging ook een leuke sport te beoefenen.

 

Een schoon huis

Misschien denk je bij een goede weerstand minder snel aan je huis. Toch heeft een schoon en rookvrij huis een positief effect daarop. Ook een goede hygiëne is belangrijk voor de weerstand. Als je maar niet overdrijft met de desinfecterende handgel.

 

Met voldoende slaap, ontspanning en beweging, gezond eten en een schoon huis, doe je alles eraan om de weerstand op peil te houden. Zo kunnen jij en je kleuter elke dag weer ertegenaan.

 

Top 10 Weerstandsvitaminen en mineralen voor kinderen

Je kleuter gaat elke dag naar school. En hoe fijn dat waarschijnlijk ook, je kleuter gaat elke dag naar school, ook dan kun je de weerstand ondersteunen. Ook kosten alle indrukken van school veel energie, waardoor je kleuter soms moe kan zijn. Een goede weerstand is dan ook van belang.

 

Deze top 10 geeft een overzicht van welke weerstandsvitaminen en mineralen essentieel zijn voor kinderen vanaf 5 jaar, om hun immuunsysteem te ondersteunen.

 

1. Vitamine C: draagt bij aan de normale werking van het immuunsysteem en is belangrijk voor de algehele gezondheid.

2. Vitamine D: belangrijk voor het behoud van sterke botten en tanden en ondersteunt de weerstand.

3. Vitamine A: goed voor de huid en ogen en ondersteunt het immuunsysteem.

4. Vitamine E: helpt bij de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade.

5. Vitamine B6: draagt bij aan de energievoorziening en een normale werking van het immuunsysteem.

6. Vitamine B12: belangrijk voor de aanmaak van rode bloedcellen en ondersteunt het energieniveau.

7. Foliumzuur (vitamine B11): belangrijk voor de groei en goede werking van het lichaam.

8. IJzer: draagt bij aan het normale zuurstoftransport in het lichaam.

9. Zink: helpt bij het gezond houden van haar, huid en nagels en ondersteunt het immuunsysteem.

10. Selenium: belangrijk voor een normale werking van het immuunsysteem en de schildklier.

 

Wil je de voeding aanvullen met vitamines en mineralen, dan kun je kiezen voor de nieuwe  Davitamon Junior Gummies die speciaal zijn samengesteld om kinderen op een lekkere manier te voorzien van belangrijke voedingsstoffen. Lees meer over deze gummies.