Nu tot 50% korting op Davitamon. Bekijk actie

Drukke agenda

Stephanie Kroes
Geplaatst op

Zo houd je het leven van je kind lekker relaxed

Het leven kan behoorlijk hectisch zijn. Dat geldt niet alleen voor volwassenen, maar helaas ook voor kinderen. De agenda is vaak overvol: school, sport, verjaardagsfeestjes, muzieklessen, noem maar op. Terwijl het juist zo belangrijk en fijn is om regelmatig gewoon even te kunnen relaxen, je kind én jijzelf. Met deze slimme tips kun je het leven van je kind beter organiseren en rustiger maken. Ontspan en geniet!

 

1. Maak een overzichtelijke planning

Een goede planning is belangrijk om het overzicht te behouden. Maak een wekelijkse planning, waarin alle activiteiten van je kind staan, zoals school, hobby’s, sport en speelafspraken. Hang deze planning op een zichtbare plek, bijvoorbeeld de koelkast, zodat je altijd weet wat er op het programma staat. Dit helpt niet alleen jou, maar maakt de week ook voor je kind voorspelbaar.

 

2. Bepaal prioriteiten

Niet alles hoeft in één week te worden gepropt. Leer je kind (en jezelf) om prioriteiten te stellen. Misschien is het niet nodig om naar drie verschillende sportactiviteiten te gaan en meerdere verjaardagen af te lopen. Kies samen de belangrijkste activiteiten uit en probeer een balans te vinden tussen verplichtingen en vrije tijd. Dit voorkomt overbelasting en zorgt voor meer rust.

 

3. Creëer rustmomenten

In een druk schema zijn rustmomenten onmisbaar. Zorg ervoor dat er elke dag een moment is waarop je kind kan ontspannen, zonder verplichtingen. Dit kan een halfuurtje lezen zijn, rustig een spelletje doen of gewoon even niets doen. Rustmomenten helpen om de batterij weer op te laden en verminderen stress.

 

4. Zorg voor gezonde voeding

Gezonde voeding is de basis. Met een druk schema kan het alleen soms lastig zijn om ervoor te zorgen dat je kind alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Als aanvulling op de dagelijkse voeding kun je kiezen voor de nieuwe gummies van Davitamon. Ze bevatten alle belangrijke vitamines en mineralen.

 

5. Stimuleer zelfstandigheid

Leer je kind om bepaalde taken zelf op te pakken. Dit kan variëren van het zelf inpakken van de schooltas tot het opruimen van speelgoed. Door je kind verantwoordelijkheid te geven, leer je hem of haar zelfstandigheid en ontlast je jezelf een beetje. Bovendien voelt je kind zich vast trots en zelfverzekerd, als het iets helemaal zelfstandig doet.

 

6. Wees flexibel

Het leven is niet altijd voorspelbaar en soms loopt het anders dan gepland. Probeer flexibel te zijn en pas je aan veranderingen aan. Als een activiteit uitvalt, gebruik die tijd dan om iets leuks en ontspannends te doen of misschien wel even helemaal niets. Flexibiliteit zorgt voor minder stress en meer plezier in de dagelijkse gang van zaken.

 

7. Plan kwaliteitstijd samen

Naast alle verplichtingen is het belangrijk om ook tijd vrij te maken voor gezellige momenten samen. Plan regelmatig quality time in met je kind, zoals een spelletjesavond, samen koken of een wandeling in het park. Deze momenten versterken de band en zorgen voor mooie herinneringen.

 

Extra energie voor drukke ouders bij vermoeidheid

Het leven als ouder van een jong kind is hectisch. School, speelafspraakjes, sportactiviteiten, je bent altijd in de weer. In zo’n druk leven is het belangrijk dat zowel jij als je kind alle benodigde vitamines en mineralen binnenkrijgen om gezond en energiek te blijven. Maar in alle drukte is het niet altijd makkelijk om via voeding alles binnen te krijgen wat je nodig hebt. Een supplement, zoals Davitamon Energie Boost, kan een handige aanvulling zijn. Dit supplement bevat vitamine B2, B3, B6, B12 en ijzer waardoor het extra energie geeft bij vermoeidheid. Of je nu probeert de balans te vinden tussen werk en privé of je kind helpt met huiswerk, deze ondersteuning kan helpen.

 

Daarnaast is Davitamon Energie Boost goed voor het geheugen en het concentratievermogen (vanwege de vitamines B1, B3, B8, B11 en B12). Dit is zowel nuttig voor ouders die veel balletjes in de lucht moeten houden, als voor kinderen die hun beste beentje voor willen zetten op school.