En dan ben je zwanger. Wauw, het is gelukt! De hormonen en emoties gieren door je lijf. Blijdschap, onzekerheid, schrik! Samen met je partner ga je fantaseren over wanneer je het mooie nieuws aan je ouders, schoonouders, broers, zussen en de rest van familie en vrienden gaat vertellen. En de volgende vraag is dan, hoe!
Door mijn mooie werk als informatrice voor Moeders voor Moeders heb ik tijdens intakegesprekken al heel veel ideeën voorbij zien komen. Van ingelijste echofoto tot een slabbetje met een leuke tekst erop. Maar regelmatig komt tijdens het gesprek ook die ene vriendin of schoonzus voorbij bij wie zwanger worden maar niet wil lukken. En hoe ontzettend moeilijk het dan is om het nieuws over de zwangerschap aan diegene te moeten gaan vertellen. Ik hoor dan vaak: ‘Kon ik maar wat voor haar doen, ik gun het haar óók zo…..’
Nou, dat kun je hoor!
Want als je nog geen 12 weken zwanger bent kun je je aanmelden bij Moeders voor Moeders. Tussen de 6 en de 16 weken van je zwangerschap bevat je urine namelijk heel veel hCG-hormoon. En van dit hormoon worden medicijnen gemaakt die worden gebruikt voor vruchtbaarheidsbehandelingen. Je hoeft alleen maar te plassen, hoe makkelijk is dat. Van Moeders voor Moeders ontvang je alles wat je nodig hebt om je urine op te vangen en te bewaren. Eén keer per week komt een chauffeur de kratjes bij je thuis ophalen en dan krijg je ook weer nieuwe. Meedoen gaat heel discreet dus je omgeving merkt niet dat je zwanger bent. Er is meestal ook wel een mogelijkheid om de kratjes eventueel ergens naartoe te brengen. Met jouw urine kun je dus andere vrouwen helpen om zwanger te worden, prachtig toch! Hopelijk zie ik, of één van mijn collega’s je binnenkort?
Meer informatie over Moeders voor Moeders vind je op www.moedersvoormoeders.nl.
Annemarie Killaars
Informatrice Moeders voor Moeders
Davitamon werkt samen met verschillende partners, waaronder Moeders voor Moeders. Middels deze samenwerking zetten wij ons in voor belangrijke maatschappelijke kwesties, zoals vruchtbaarheidsproblemen.