Nu tot 50% korting op Davitamon. Bekijk actie

In 8 stappen naar dromenland

Stephanie Kroes
Geplaatst op

In 8 stappen naar dromenland

Je kind is volop in ontwikkeling en leert elke dag nieuwe dingen. Voldoende rust en tijd om alles te verwerken is daarom superbelangrijk. Je kind kan een goede, ononderbroken nachtrust heel hard gebruiken. Geen zorgen, lees snel deze 8 makkelijke stappen.

 

Stap 1:

Het begint al in de ochtend. Een goede nachtrust start namelijk met een dagelijkse routine. Een vast ritme van spelen, rustmomenten en eten biedt duidelijkheid. Ook als je je kind iets extra’s wilt geven naast de voeding, is het slim om dit op een vast moment te doen. Dit kan een goede afsluiting van de maaltijd zijn.

 

Stap 2:

Doe rustig aan voor bedtijd. Energie kwijtraken is belangrijk, maar vlak voordat je kind naar bed gaat, is het goed om tot rust te komen. Laat je kind weten dat het bijna tijd is om naar bed te gaan, zodat hij of zij zich kan voorbereiden op de overgang van spelen naar slapen.

 

Stap 3:

Beperk de schermtijd. Tijd voor een scherm vlak voor bedtijd is geen aanrader. Probeer schermen, zoals tablet, tv en smartphone, minstens een uur voor het slapengaan uit te zetten. In plaats daarvan kun je een rustig spelletje doen of samen tekenen.

 

Stap 4:

Creëer een fijne slaapkamer waarin je kind zich prettig en veilig voelt. Een donkere, koele kamer helpt. Een nachtlampje of de deur op een kiertje kan het gevoel van veiligheid vergroten als je kind bang is in het donker.

 

Stap 5:

Een bedritueel voor het slapengaan helpt je kind te ontspannen. Dit kan bestaan uit een bad of douche, tandenpoetsen en een rustgevende activiteit, zoals het lezen van een verhaaltje of het zingen van een slaapliedje. Zo weet je kind dat het tijd is om te gaan slapen.

 

Stap 6:

Stop je kind lekker in. Zorg dat hij of zij comfortabel ligt en druk het dekbed lekker aan. Ook een favoriete knuffel bij het slapengaan kan wonderen doen voor het gevoel van geborgenheid.

 

Stap 7:

Probeer vaste bedtijden aan te houden, ook in het weekend. Bovendien: als je kind slaapt, is het ook voor jou tijd om te ontspannen. Zo zijn jullie beiden de volgende dag weer op jullie best.

 

Stap 8:

Wordt je kind wakker? Breng hem of haar dan rustig weer naar bed, zonder opnieuw allerlei rituelen uit te voeren of uitgebreid te praten.  Zo leert hij of zij, dat het ook fijn kan zijn om gewoon lekker in bed te liggen.

 

Geef jezelf een boost voor extra energie bij vermoeidheid*!

Hoe geweldig het ook is, het leven met een kind kan behoorlijk intensief zijn. Lange dagen en een vol dagprogramma. Kan je lichaam nog wel wat ondersteuning gebruiken naast je dagelijkse voeding? Dan kun je kiezen voor Davitamon Energy Boost, voor extra energie bij vermoeidheid.  Deze  bruistablet bevat verschillende vitamines zoals B2, B3, B6 en IJzer voor extra energie bij vermoeidheid. Ginseng is afkomstig van de wortel van de Siberische ginsengplant en staat bekend om zijn vermogen om het geheugen en concentratievermogen te ondersteunen**. Precies wat jij als ouder van een kind wel kunt gebruiken. Davitamon Energy Boost kan je lichaam dus ondersteunen, als je maar onthoudt dat een gevarieerde voeding altijd de basis vormt.

 

*Door vitamine B12
**De gezondheidsclaim van ginseng zijn nog in afwachting van Europese toelating.