Nu tot 50% korting op Davitamon. Bekijk actie

Snoepen en snacken op school

Stephanie Kroes
Geplaatst op

Snoepen en snacken op school: tips van expert Suzan

Het kan soms best een uitdaging zijn om je kind gezond te laten eten; thuis maar ook op school. Niet alle traktaties en tienuurtjes zijn even goed. Hoe kun je dan ervoor zorgen dat je kind geniet van gezonde snacks? Met deze tips van onze expert Suzan; om je vingers bij op te eten!

 

Snoepen op school

Op school krijgen kinderen misschien vaker dan je lief is ongezonde snacks en traktaties. Van verjaardagen tot speciale gelegenheden, er is altijd wel een reden om te snoepen. Iets lekkers is op z’n tijd natuurlijk heerlijk, maar te veel suiker en ongezonde vetten kunnen leiden tot gezondheidsproblemen, zoals overgewicht en tandbederf.  Probeer daarom eens deze tips van Suzan voor gezonde (en ja lekkere) traktaties.

 

Gezonde alternatieven

Suzan is ervan overtuigd dat er voor elk kind gezonde alternatieven zijn, die net zo in de smaak vallen als een ongezonde lekkernij. Denk aan fruitspiesjes, groentesticks met hummus of een schaaltje noten. “Deze snacks zijn niet alleen voedzaam, maar ook kleurrijk en aantrekkelijk voor kinderen”, zegt Suzan. “Bovendien krijgen ze zo belangrijke vitamines en mineralen binnen.”

 

Maak het leuk en interactief

Kinderen zijn meer geneigd om gezonde snacks te eten als ze betrokken worden bij de voorbereiding. Laat ze dus lekker meehelpen met het maken van hun eigen fruitspiesjes of het samenstellen van een gezonde snackbox. “Kinderen vinden het leuk om creatief te zijn en zullen trots zijn op hun creaties”, legt Suzan uit. “Dit bevordert zowel gezonde eetgewoonten als hun zelfvertrouwen.”

 

Beperk suikerhoudende dranken

Ook veel dranken zijn een bron van suiker. Suzan adviseert om water of ongezoete thee mee te geven in plaats van frisdrank of sapjes. “Water kun je aantrekkelijker maken door schijfjes fruit of komkommer eraan toe te voegen” aldus Suzan. “Zo krijgt het water een lekker smaakje zonder extra suiker.”

 

Trakteer slim

Bij verjaardagen en speciale gelegenheden kun je nog steeds iets lekkers trakteren, zonder dat het ongezond hoeft te zijn. Denk aan kleine porties pure chocolade, zelfgemaakte muffins met volkorenmeel en weinig suiker, of yoghurt met vers fruit. “Het draait allemaal om balans”, benadrukt Suzan. “Een gezonde traktatie kan net zo feestelijk en lekker zijn.”

 

Davitamon Junior Gummies

Hoe je ook je best doet, het blijft soms lastig om ervoor te zorgendat je kind via de voeding alle benodige voedingsstoffen binnenkrijgt. Davitamon Junior Gummies kunnen hierop een goede aanvulling zijn. “De Davitamon Junior 3-12 Gummies zijn afgestemd op de specifieke vitamine- en mineralenbehoefte van kinderen vanaf 3 jaar. De gummies bevatten extra vitamine D3 (10 mcg). Zo geef je je kind met slechts 1 gummie per dag een geschikte aanvulling op de voeding”, legt Suzan uit.

 

Gezonde snacks na schooltijd

Na een intensieve dag op school kan je kind flink hongerig thuiskomen. Dat is dus het perfecte moment om hem of haar een gezonde snack te geven, die de energie aanvult en lekker voedzaam is. Wat kun je je kind dan het beste geven?

1. Vers fruit is altijd een goede keuze. Een appel, banaan of een handvol druiven kan sowieso. En voor een extra leuke en lekkere twist kun je een fruitsalade maken met de favoriete fruitsoorten van je kind.

2. Groentesticks, zoals wortel, komkommer en paprika, met een hummus- of yoghurtdip, zijn lekker én voedzaam. Ze zitten boordevol vitamines en vezels.

3. Volkorencrackers met hummus, kaas of pindakaas zijn perfect voor een snelle, vullende snack. Ze geven je kind de energie die het nodig heeft om de rest van de dag vrolijk door te komen.

4. Een schaaltje yoghurt met muesli en wat honing of vers fruit is een smakelijke en voedzame optie. Het bevat eiwitten, vezels en vitamines die je kind een gezonde boost geven.

 

Aanvullend vitaminemoment

Je kunt je kind na schooltijd, als aanvulling op de dagelijkse voeding, zijn of haar vitamines geven. Je kunt kiezen voor aanvulling met Davitamon Junior Kauw Multifruit. Ontdek meer over Davitamon Junior Kauw Multifruit