Nu tot 50% korting op Davitamon. Bekijk actie

Lekker buitenspelen!

Stephanie Kroes
Geplaatst op

8 x Hierom is buitenspelen zo goed voor je kind

Vind jouw kind het ook zo heerlijk om buiten te spelen? Dat is goed nieuws! Rennen, fietsen, klimmen of welk spel je kind ook verzint; in de buitenlucht bewegen heeft allerlei voordelen. Benieuwd geworden? Deze acht redenen maken duidelijk waarom het zo goed is voor je kind om lekker buiten te spelen (ook als het zonnetje niet schijnt).

 

1. Frisse lucht
Buiten zijn betekent frisse lucht en dat is gewoon hartstikke goed voor je kind, onder andere voor zijn of haar luchtwegen.

2.Veel beweging

Speelt je kind buiten, dan is hij of zij lekker veel in beweging. Daardoor kan je kind niet alleen de energie kwijt, het houdt hem of haar ook nog eens fit.

3.Vitamine D
Door buiten te spelen maakt je kind vitamine D aan. Deze vitamine zorgt voor het behoud van voor sterke botten en tanden. Wil de voeding aanvullen met vitamine D dan kun je kiezen voor Davitamon vitamine D smelttabletjes citroensmaak.

 

4.Sociale vaardigheden
Als je kind regelmatig buitenspeelt, komt hij of zij sneller in contact met andere kinderen. Dat is goed voor het ontwikkelen van sociale vaardigheden, zoals samenwerken, delen en omgaan met conflicten.

 

5.Verbeelding
Buiten heeft je kind veel ruimte en vrijheid en dit stimuleert de verbeelding. Zo kan een stok in een zwaard veranderen en een bosje in een geheime schuilplaats.

 

6.Leren omgaan met risico’s
Buitenspelen geeft je kind de mogelijkheid om zijn of haar grenzen te verkennen en te leren omgaan met kleine risico’s. Dit is goed voor het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van je kleuter.

 

 7.Oog voor de natuur
Speelt je kind met regelmaat buiten, dan is de kans groot dat hij of zij oog en liefde voor de natuur ontwikkelt. Bloemetjes plukken, figuren in de wolken ontdekken, insecten bestuderen; als je kind ontdekt hoe mooi de wereld is, zal hij of zij een gezond milieu vast ook belangrijk gaan vinden.

 

8.Aansluiting bij sportclubjes
Naast buitenspelen is je kind misschien ook al aan een sportclubje toe. Voetbal, hockey, atletiek; welke sport je kind ook leuk vindt, het is goed voor zijn of haar lichamelijke ontwikkeling. Kiest je kind een sport in de buitenlucht, dan heeft dat natuurlijk een paar dezelfde voordelen als buitenspelen.

Zonnevitamine D

Als je kind regelmatig buitenspeelt, heeft dat een aantal aanzienlijke voordelen. Eén zo’n voordeel is vitamine D, waarvan de zon de grootste natuurlijke bron is. Twee derde deel komt namelijk uit de zon, het overige deel uit voeding; vooral uit vette vis, halvarine en margarine.

 

Vitamine D is belangrijk voor de groei en ontwikkeling van kinderen. Bovendien helpt deze vitamine bij de opbouw van sterke botten en tanden en de ondersteuning van het immuunsysteem. Het is dan ook belangrijk dat je kind voldoende vitamine D binnenkrijgt door gezond te eten en dagelijks voldoende, een kwartier tot een halfuur, buiten te komen (tussen 11 en 15 uur met handen en hoofd onbedekt).

 

Davitamon ontwikkelde daarom speciaal voor kinderen vitamine D smelttabletjes. Deze zijn eenvoudig in te nemen, afgestemd op de behoeften van groeiende kinderen en ook nog eens lekker. Je kun je kind – naast het buitenspelen en de dagelijkse voeding – extra vitamine D geven met deze smelttabletjes.