Nu tot 50% korting op Davitamon. Bekijk actie

Lust ik niet

Stephanie Kroes
Geplaatst op

Hoe krijg je een kieskeurige kleuter aan het eten? Deze trucjes werken als een trein!

Is jouw kleuter een kieskeurige eter? Dat kan behoorlijk lastig en frustrerend zijn, want je wilt natuurlijk het liefst dat je kind zo gezond mogelijk eet. Geen stress: met déze creatieve tips zit straks zelfs de meest kritische kleine fijnproever te smullen.

 

1. Creëer een kunstwerk op het bord

Laat je creativiteit de vrije loop en maak van de maaltijd een waar kunstwerk. Gebruik groenten en fruit om kleurrijke figuren te creëren op het bord. Denk aan bloemkoolwolkjes, wortelstokjes en druivenkrokodillen. Wedden dat je kleuter niet kan wachten om te gaan eten?

 

2. Maak van je kind een superkeukenheld

Laat je kind lekker helpen in de keuken; zelf gerechten bedenken, boodschappen doen en natuurlijk helpen met koken. Als je je kind bij het bereidingsproces betrekt, is hem of haar vaak enthousiaster om te eten.

 

3. Eet verkleed!

‘Eet verkleed’ is de magische truc om zelfs de kieskeurigste eter aan tafel te krijgen. De regel is simpel: iedereen aan tafel moet zich verkleden. Helemaal leuk is het om dat binnen een thema te doen en iedereen zich te laten verkleden als hun favoriete personage. Of het nu een piraat, prinses, superheld of schurk is, het verkleden brengt plezier en opwinding aan de eettafel. En dan gaat eten opeens een stuk makkelijker!

 

4. Verstop de groenten

Is jouw kind geen groenteliefhebber? Verstop de groenten dan in gerechten die hem of haar wel graag eet. Pureer bijvoorbeeld wat groenten en voeg ze toe aan de pastasaus of soep. Op die manier krijgt je kleuter toch alle belangrijke voedingsstoffen binnen, zónder het te merken.

 

5. Maak een proeftafel

Maak van de eettafel een proeftuin van smaken en texturen. Leg bijvoorbeeld verschillende kleurrijke groenten, fruit en gezonde snacks op schoteltjes en laat je kind zelf een bord samenstellen. Doordat je kleuter de keuze en controle heeft, is hij of zij enthousiaster over het eten. Ook kun je je kind uitdagen om nieuwe voedingsmiddelen te proberen door een ‘proefavontuur’ te organiseren. Verpak verschillende gezonde gerechten in kleine porties of verstop ze onder dekseltjes op het bord. Laat je kind vervolgens raden wat eronder zit én natuurlijk proeven.

 

6. Kies voor iets extra’s naast de voeding

Wil je er zeker van zijn dat je kind naast de dagelijkse voeding alle vitamines en mineralen binnenkrijgt? Dan kun je kiezen voor Davitamon Junior Gummies.  Deze vrolijke vitaminegummies bevatten verschillende vitamines en mineralen.

 

Met deze vrolijke, creatieve tips worden de maaltijden met een kieskeurige eter een stuk leuker én lekkerder. Dus, laat die culinaire avonturen maar beginnen!

 

Check hier de Vitaminewijzer voor kleuters

 

Wil je meer weten over vitamines en mineralen voor jouw kleuter? Kijk dan naar onze Vitaminewijzer voor kleuters. Dit overzicht geeft je makkelijke informatie over belangrijke vitamines en mineralen: wat ze zijn, waarom ze belangrijk zijn, waar je ze in eten kunt vinden, en hoeveel je kind ervan moet binnenkrijgen. Alles is simpel uitgelegd, met praktische tips van vitamine-expert Suzan.  Download gratis de vitaminewijzer voor kleuters.