Nu tot 50% korting op Davitamon. Bekijk actie

Alles digitaal

Stephanie Kroes
Geplaatst op

Tips om afleiding te vermijden

We leven in een wereld vol afleidingen. Ook je kind krijgt veel informatie te verwerken, onder andere door smartphones en tablets. Al deze prikkels kunnen ervoor zorgen dat jouw kleuter afgeleid is. Goed nieuws: déze praktische tips kunnen helpen.

 

1. Creëer een rustige speelomgeving

Is jouw kind ook een kleine spons als het gaat om prikkels? Dan is het slim om een rustige speelomgeving zonder al te veel afleiding te creëren. Probeer het gebruik van gadgets te verminderen en beperk de schermtijd. Zo kan hij of zij zich richten op een spelletje, boekje of kleurplaat, zonder dat het wordt afgeleid door geluiden, beelden en andere stoorfactors.

 

2. Ga voor zen

Geef je kind een duwtje richting zenmodus door hem of haar te leren dat niet alles in een hoog tempo hoeft. Rustig spelen of even de tijd nemen om wat te drinken, het kan en mag allemaal lekker ontspannen. En wist je dat er yogaoefeningen zijn die je samen met je kind kunt doen?

 

3. Las regelmatig een pauze in

Zelfs kleine wervelwinden hebben af en toe een pauze nodig. Dus moedig die mini-break aan tijdens het spelen of leren. Het voorkomt dat je kleuter aan het einde van de dag instort én houdt het concentratievermogen op peil.

 

4. Laat je kind lekker bewegen

Kinderen hebben veel beweging nodig. Fysieke activiteit is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Laat je kind daarom lekker buitenspelen, dansen of deelnemen aan sportieve activiteiten om energie kwijt te raken.

 

5. Bouw een dagelijkse routine op

Een dagelijkse routine kan voor je kind prettig zijn. Zorg daarom voor een vast schema voor de maaltijden, speeltijd en chilltijd. Hierdoor weet je kleuter wat er gaat komen en kan het zich daarop richten.

 

6. Vermijd afleiding aan tafel

Om ervoor te zorgen dat je kind lekker eet en alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt, is het belangrijk om afleiding aan tafel te vermijden. Bye-bye televisie, tablets en smartphones! Een rustige eetomgeving maakt niet alleen gezond eten makkelijker, maar ook gezelliger. En wist je dat sommige voedingsstoffen, zoals magnesium, vitamine C, vitamine B6, B11 en B12, goed zijn voor het concentratievermogen? Wil je je kleuter naast de dagelijkse voeding iets extra’s geven? Kies dan bijvoorbeeld voor Davitamon Gummies.

 

7. Geef het goede voorbeeld

Kinderen zijn net kleine detectives die hun ouders nauwlettend in de gaten houden. Zo leren ze een heleboel. Geef zelf dus vooral het goede voorbeeld. Leg die telefoon daarom lekker weg en focus je op waar je kind mee bezig is of waar je zelf mee bezig bent. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken?  Lees dan ook deze 5 tips die bijdragen aan de concentratie van je kind.

 

Eerlijk is eerlijk, het wat geduld, consistentie en soms een beetje creativiteit. Maar met deze tips en een ondersteunende omgeving gaat het helemaal goedkomen. 

Download de Davitamonster kleurplaat

Tegenwoordig worden kinderen overladen met digitale prikkels; van videogames tot sociale media. Op z’n tijd een pauze van al dat schermgebruik is heel goed. Hoe fijn is het als ze dan lekker creatief aan de slag gaan met een kleurplaat?

 

Met de Davitamonster kleurplaat kan je kleuter zijn of haar verbeelding de vrije loop laten en tegelijkertijd kan dit goed zijn voor de fijne motoriek. Bovendien kan kleuren rustgevend zijn voor je kind. Print de Davitamonster kleurplaat direct uit, pak de kleurpotloden erbij en laat je kind genieten van deze ontspannende, creatieve activiteit, weg van het scherm!

 

Download hier de Davitamonster kleurplaat